fbpx

‘I’m Sorry’ – Jawapan balas Sharifah Sakinah kepada PU Syed

Pendakwah bebas, Pencetus Ummah (PU) Syed Mohd Bakri menerusi laman Instagram membuat teguran terbuka kepada pelakon Sharifah Sakinah. Difahamkan, sebelum ini PU Syed ada menghantar pesanan di ruangan mesej peribadi namun tidak dibalas pelakon tersebut.

Menurutnya, sebagai seorang selebriti yang mempunyai pengikut yang ramai, Sharifah Sakinah haruslah menunjukkan contoh yang baik dari segi berpakaian. Tambah PU Syed lagi, meski pun hidup bebas, umat Islam mempunyai batas-batas yang tertentu.

PU Syed turut mengingatkan pelakon tersebut agar menjaga adab dalam berpakaian tambahan pula apabila datang daripada nasab yang mulia. Jelasnya, teguran yang dibuat adalah salah satu cara untuk menyelamatkan saudara seagama daripada terus hanyut.

Tidak hanya mendiamkan diri, Sharifah Sakinah membalas teguran tersebut dengan meminta maaf dan memohon doa yang baik-baik sahaja.

Di ruangan komen, peminat memohon agar pelakon ‘Aku Yang Kau Gelar Isteri’ ini mengambil serius teguran yang dibuat. Mereka mendoakan agar Sharifah Sakinah diberikan hidayah untuk menutup aurat dengan sempurna.

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more

Related Posts