fbpx

Farm Fresh dinobat pilihan pengguna Malaysia sekali lagi

KUALA LUMPUR: Farm Fresh Berhad (Farm Fesh) dinobat penerima anugerah platinum di Putra Brand Awards 2022 dalam kategori Minuman-Tenusu, menjadikan ia kemenangan platinum mereka untuk dua tahun berturut-turut.

Syarikat itu mengalahkan enam jenama lain di dalam kategori sama, mengekalkan kemenangan platinum sejak menerima anugerah pertama pada 2021.

Farm Fresh telah berkembang menjadi jenama susu segar pilihan nombor satu rakyat Malaysia dan turut dieksport ke Brunei dan Singapura, dijangka terus berkembang ke Filipina dan Indonesia pada masa depan.

Semenjak ditubuhkan pada 2010, Farm Fresh komited dalam mengeluarkan produk yang berkhasiat dan bernutrisi tinggi, sambil mengekalkan piawaian yang tertinggi dalam kebajikan haiwan dan proses pengeluaran produk yang tidak mencemarkan alam sekitar.

Ia juga memberi peluang pekerjaan kepada komuniti lokal yang berbakat dan berkemahiran tinggi.

Usaha kelestarian alam Farm Fresh yang berterusan ini diiktiraf Stewardship Asia Centre sebagai salah satu initiatif contoh di Asia Tenggara sewaktu Steward Leadership 25 Summit pada November tahun lalu.

Farm Fresh sehingga kini memperkenalkan 147 produk di bawah pelbagai jenama termasuk Farm Fresh, Master Barista, Henry Jones, Yarra Farm, Yarra by Farm Fresh dan Nubian Goat’s Milk.

Baru-baru ini, ia memperkenalkan susu rumusan sedia diminum, Farm Fresh Grow, yang dirumus khas untuk anak-anak yang sedang membesar.

Farm Fresh Grow diperbuat daripada susu lembu asli, diperkaya dengan hanya khasiat yang diperlukan untuk tumbesaran anak-anak, tanpa tambahan bahan yang biasa ditemui seperti maltodekstrin, minyak sayuran dan kalsium karbonat.

Pada hari ini, Farm Fresh beroperasi di enam ladang tenusu dan tiga fasiliti pemprosesan di Malaysia dan Australia, dengan jumlah keluasan ladang sebesar 5,416 ekar dan saiz ternakan sebanyak 10,309 ekor lembu.

“Farm Fresh telah berkembang sepanjang 13 tahun ini sehingga menjadi syarikat tenusu terbesar di Malaysia pada hari ini, dan sekali lagi memenangi hati pengguna Malaysia sebagai tenusu pilihan mereka.

“Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada pengguna Malaysia yang terus percaya dan yakin dengan produk kami.

“Tanpa kepercayan mereka, kami tidak akan mampu capai apa yang kami ada hari ini, dan kami sentiasa berbangga kerana kami adalah syarikat tempatan yang kini menjadi pilihan semua,” kata Pengarah Urusan Kumpulan dan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Farm Fresh Loi Tuan Ee.

Brand Putra Awards anjuran Persatuan Ejen Pengiklanan Bertauliah Malaysia (4As) sejak 2010 diiktiraf oleh Perbadanan Pembangunan Perdagangan Luar Malaysia (Matrade) dan disokong oleh Persatuan Para Pengiklan Malaysia, Persatuan Pakar Media dan Persatuan Digital Malaysia.

Pemenang Brand Putra Awards diundi oleh pengguna Malaysia.

Pada 2022, lebih 25,000 respons telah diterima dalam tempoh lapan minggu akhir September hingga pertengahan November daripada pengguna yang menjawab jemputan untuk menyertai tinjauan yang diterbitkan di 60 laman web.

Sumber: Astro Awani

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more

Related Posts