fbpx

Suami wanita kes tipu katering turut hilangkan diri – Polis

PDRM's logo (photo for archive ) AZHAR MAHFOF/The Star

JEMPOL: Polis masih giat mengesan seorang wanita yang disyaki terbabit dalam penipuan urusan katering membabitkan seorang pengantin wanita dalam kejadian pada 24 Disember lalu di Bandar Seri Jempol.

Ketua Polis Daerah Jempol, Superitenden Hoo Chang Hook berkata, usaha mendapatkan keterangan suami suspek juga tidak berhasil apabila dia dipercayai turut menghilangkan diri.

“Setakat ini, kita ada mendapatkan maklumat daripada saudara maranya bagi mengesan suspek.

“Justeru, kami meminta kerjasama orang ramai bagi mengesan suspek berusia 40 tahun itu dengan alamat terakhir dari Taman Alam Budiman, Shah Alam, Selangor,” katanya ketika dihubungi Sinar Harian pada Khamis.

Ujarnya, maklumat berkenaan boleh disalurkan kepada Penolong Pegawai Penyiasat Bahagian Siasatan Jenayah Komersil, Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Jempol, Sarjan Norhisham Zulkifli di talian 017-6219957 atau 06-4582222 sambungan 102.

Media sebelum ini melaporkan, sebuah keluarga pengantin perempuan terpaksa memasak sendiri juadah untuk tetamu selepas pihak katering tidak munculkan diri.

Pengantin perempuan sebelum itu telah membuat pembayaran sebanyak RM13,200 kepada pihak katering bagi menyediakan hidangan untuk 1,000 tetamu.

Chang Hook dalam satu kenyataan selepas itu memaklumkan, mangsa dipercayai menjadi mangsa penipuan selepas berurusan secara dalam talian bagi mendapatkan khidmat pakej perkahwinan.

Katanya, mangsa membuat tiga kali pembayaran secara berperingkat secara dalam talian kepada seorang perancang perkahwinan dari Shah Alam itu.

Semakan polis melalui Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) mendapati syarikat katering itu didaftarkan atas nama suami kepada wanita berkenaan.

Sumber: Astro Awani

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more

Related Posts