fbpx

Agong, Raja Permaisuri zahir ucapan tahniah buat Putera Mateen, pasangan

Kuala Lumpur: Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah menzahirkan ucapan selamat pengantin baharu dan setinggi-tinggi tahniah kepada anakanda Sultan Brunei Pengiran Muda Abdul Mateen Bolkiah bersama pasangannya Dayang Anisha Rosnah yang telah selamat diijabkabulkan.

Turut menzahirkan ucapan tahniah kepada pasangan pengantin Diraja itu ialah Raja Permaisuri Agong Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah.

Menerusi satu hantaran di Instagram Istana Negara hari ini, Seri Paduka berdua mendoakan semoga pasangan Diraja itu sentiasa di bawah lindungan rahmat Allah Subhanahu Wa Ta’ala dan dilimpahi keberkatan, kebaikan, keafiatan dan kebahagiaan.

“Seri Paduka Baginda berdua turut menzahirkan ucapan terima kasih kepada Sultan Brunei Sultan Hassanal Bolkiah atas persilaan berangkat menghadiri Istiadat Bersanding Pengantin Diraja semalam,” menurut hantaran itu.

Putera Abdul Mateen dan Dayang Anisha selamat diijabkabulkan dalam Majlis Istiadat Akad Nikah Diraja di Masjid Omar Ali Saifuddien pada Khamis lepas.

Sumber: Harian Metro

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more

Related Posts