fbpx

Malaysia kirim poskad khas kepada PBB, desak terima Palestin sebagai negara anggota

YAB Perdana Menteri, Dato’ Seri Anwar Ibrahim memulakan Kempen Poskad Khas Palestin Merdeka sebelum menghadiri Mesyuarat Kabinet di Pejabat Perdana Menteri, 17 Januari, 2024. - SADIQ ASYRAF/Pejabat Perdana Menteri NO SALES; NO ARCHIVE; RESTRICTED TO EDITORIAL USE ONLY. NOTE TO EDITORS: This photos may only be used for editorial reporting purposes for the contemporaneous illustration of events, things or the people in the image or facts mentioned in the caption. Reuse of the pictures may require further p

KUALA LUMPUR: Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Jemaah Menteri semalam menandatangani dan mengirim sekeping poskad khas kepada Setiausaha Agung Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) Antonio Guterres.

Menerusi hantaran di laman Facebook, Perdana Menteri berkata poskad itu adalah bagi menzahirkan hasrat rakyat Malaysia agar PBB menerima Palestin sebagai negara anggota serta menuntut keganasan dan kezaliman terhadap warga Palestin oleh rejim Zionis dihentikan segera.

“Poskad khas ini akan diserahkan menerusi Wakil Tetap Malaysia ke PBB. Saya berharap suara tulus rakyat Malaysia ini mendapat perhatian serius daripada Guterres,” katanya.

Anwar berkata rakyat Malaysia juga boleh ikut serta dalam kempen Pengiriman Poskad Khas kepada Setiausaha Agung PBB itu.

Beliau berkata mereka boleh berbuat demikian dengan membeli poskad itu mulai hari ini di semua pejabat pos atau menerusi laman sesawang rasmi Pos Malaysia Bhd.

Sumber: Astro Awani

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more

Related Posts