fbpx

Zahidi positif COVID-19, dimasukkan ke Hospital Sungai Buloh

KUALA LUMPUR, 9 Sept -- Timbalan Menteri Komunikasi dan Multimedia Datuk Zahidi Zainul Abidin ketika hadir pada Persidangan Dewan Negara ke-18 di Bangunan Parlimen hari ini. --fotoBERNAMA (2020) HAK CIPTA TERPELIHARA KUALA LUMPUR, Sept 9 -- Communications and Multimedia Deputy Minister Datuk Zahidi Zainul Abidin present at the 18th Dewan Negara sitting at the Parliament Building today. --fotoBERNAMA (2020) COPYRIGHTS RESERVED

PUTRAJAYA: 13 Jan — Timbalan Menteri Komunikasi dan Multimedia Datuk Zahidi Zainul Abidin disahkan positif COVID-19 setelah menerima keputusan ujian saringan awal pagi ini.

Perkara itu dimaklumkan oleh pejabat timbalan menteri itu dalam satu kenyataan yang menyatakan Zahidi menjalani ujian saringan COVID-19 sejurus tiba di Kuala Lumpur dari Pulau Pinang pada Isnin lepas (11 Jan).

Zahidi telah dibawa ke Hospital Sungai Buloh untuk menjalani rawatan lanjut mengikut garis panduan yang telah ditetapkan Kementerian Kesihatan.

“Zahidi kini berada dalam keadaan yang stabil dan memohon maaf atas segala kesulitan yang timbul. Beliau juga berdoa agar Allah SWT mempermudah urusan semua yang terlibat,” kata kenyataan itu.

Menurut kenyataan pejabatnya, Zahidi telah menjalani ujian saringan COVID-19 pada 25 Dis lepas yang keputusannya adalah negatif.

Sumber: BERNAMA

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more

Related Posts

Kwiknews