fbpx

Mayat wanita dalam beg bagasi: Polis rakam keterangan 2 individu

PDRM's logo (photo for archive ) AZHAR MAHFOF/The Star

JOHOR BAHRU: Dua individu sudah dirakam keterangan berhubung penemuan mayat wanita dalam beg bagasi yang ditinggalkan di kios dekat perhentian bas di Kulai, minggu lalu.

Ketua Polis Johor, Datuk Kamarul Zaman Mamat, berkata dua individu itu adalah pemberi maklumat dan orang yang membuat laporan polis mengenai penemuan mayat berkenaan.

Selain keterangan dua individu terbabit, katanya, polis berharap mendapat petunjuk baharu dalam laporan bedah siasat oleh pihak hospital, dalam masa terdekat.

“Setakat ini, kita tidak mendapat petunjuk yang jelas untuk memudahkan siasatan, tambahan pula cap jari mangsa itu tidak dapat dikesan.

“Apa yang kita tahu ketika ini, mangsa tidak mempunyai bekas suntikan Bacillus Calmette-gurin (BCG) pada lengan, ada kemungkinan mangsa warga asing, (tapi) kita belum dapat tentukan secara tepat lagi.

“Kita hanya boleh menunggu laporan penuh bedah siasat, cepat atau lambat itu bergantung kepada pihak hospital,” katanya selepas Majlis Khatam al-Quran dan Majlis Berbuka Puasa Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Johor 2023 di sini, malam tadi.

Pada 12 April lalu, polis menerima maklumat penemuan mayat wanita dianggar berusia 25 tahun, yang dipotong kepada beberapa bahagian dan dimasukkan ke dalam beg bagasi.

Pemeriksaan awal menunjukkan terdapat kesan kecederaan di bahagian kepala dipercayai akibat dipukul menggunakan objek tumpul.

Sumber: Berita Harian

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more

Related Posts